Hőszigetelés

Mára szerencsére a hőszigetelés fontossága már elterjedt a köztudatban. A környezettudatosság és a fenntarthatóság szempontjai az életünk részévé váltak, hiszen mindenki a zsebén érzi a fűtés és klimatizálás költségeit. Nem véletlen, hogy egy lakás eladásához energetikai tanúsítványra van szükség…

S hogy mi az első gondolat a témával kapcsolatban? – “Tegyünk minél vastagabb szigetelést a házak külsejére” így csökken az épület energia igénye (pl. passzív ház).

Utólagos hőszigetelés

Ez így rendben is van. De mi történik azokkal az ingatlanokkal, ahol nem lehet kívülre vastag hőszigetelést felrakni? Olyan műemlék épületek vagy társasházak esetében, ahol nincs elég pénz a teljes épület szigetelésére?!

Ekkor kerül terítékre az ingatlanok egyedi, belső hőszigetelésének lehetősége. Bár az építészek között napjainkban is mindennapos a vita a belső hőszigetelés hatékonyságáról. (Melynek oka a nagy „hőmérséklet esés” amely a szigetelő rendszerben következik be, így az épület szerkezeti elemei a hideg oldalra kerülnek, mindezek ellenére vitathatatlan előnyei is vannak a belső oldali hőszigetelésnek.)

Belső oldali hőszigetelés előnye

A falak közel azonos hőmérsékletűek lesznek, mint a szobában lévő levegő, ezáltal nehezebben hűlnek a harmatpont hőmérsékletére (a levegő páratartalmából következő olyan hőmérsékleti pont, ahol megkezdődik a párakicsapódás) ezért nem nedvesednek a falak és nem jelenik meg a penész. (Mert a penész „vizet eszik”, ha nincs páralecsapódás nem “virágzik”.)

Beltéri hőszigeteléssel elérhető, hogy ne legyenek hidegek a falak, ne legyen “hidegsugárzás”, így megszüntethető a kellemetlen hőérzet. Így alacsonyabb szobahőmérséklet mellett is komfortosnak érezzük a helyiséget. Ezzel pedig vissza is kanyarodtunk az egyik legfontosabb hőszigetelési szemponthoz, hogy igenis lehetséges spórolni a fűtésszámlán, méghozzá egy jól átgondolt és kialakított beltéri hőszigetelés kivitelezésével!
Kiváló porózus szerkezetű  beltéri hőszigetelő rendszerek az IsoPLAAT és az IsoTEX rendszerek.


A fenti problémák megoldásában és természetesen számos más  felmerülő kérdésben segítenek kollégáink, legyen szó tanácsadásról a megfelelő anyagkiválasztásról vagy akár a kivitelezésről.

Kollégáink elérhetőségeit a kapcsolat menü pont alatt találja.

Ez az oldal cookie-kat használ. Ha az oldalon böngészik, akkor elfogadja, hogy a személyre szabott, maradéktalan minőségű tartalom érdekében az oldal cookie-k segítségét vegye igénybe.

Töltse ki az adatokat az ingyenes mintához