A Danosa egy speciális vállalat, amely integrált megoldásokat kínál a fenntartható építészeti technológiákra és a lakhatás minőségének javítására. 

 

A vállalatot 1964-ben alapították. A spanyol piac egyik úttörője, mely ma már a hatodik helyet foglalja el Európában a vízszigetelő rendszerek, akusztikus és hőszigetelés gyártása és forgalmazása, valamint az építészeti és mélyépítési munkák területén. Azóta több, mint 450 millió négyzetméter legyártott bitumenes lemez igazolja a minőséget. A Danosa jelenleg több mint 70 országba exportál, mint például Franciaország, Portugália, Egyesült Királyság, Marokkó, Mexikó, Kolumbia, India. Összességében a társaság bevételének 60% -át a nemzetközi piacok generálják. Napjainkra a spanyol piac vezető szereplőjévé vált a cég, közel 40%-os piaci részesedést maguknak tudva, Európában pedig a 6. legnagyobb piaci szereplővé nőtte ki magát a vállalat. A Danosát egy 300 fős, képzett szakemberekből álló csapat működteti.

Danosa termékpaletta

Első tevékenységük a vízszigetelő anyagok gyártása volt.  Mára a Danosa több mint öt évtizedes szakmai múlttal rendelkezik, amelynek során kialakított egy állandóan fejlődő és diverzifikálódó tevékenységet, termékpalettát. Jelenléte az építőiparban folyamatosan növekszik, köszönhetően a termékek széles, és folyamatosan bővülő skálájának. Ennek köszönhetően kielégítik az épület- és mélyépítés szakmai igényeit: vízszigetelés, akusztikus szigetelés, szennyvízcsatorna, geotextil. 

Ami az akusztikus szigetelést illeti, nagy tapasztalatokkal rendelkezik a kutatások területén annak érdekében, hogy ügyfeleinek maximális akusztikai kényelmet biztosítson. Több mint 5000 projektet tudhat magáénak világszerte akusztikus szigeteléssel kapcsolatban: házak, középületek, osztálytermek és audiovizuális stúdiók esetében.

Danosa és fenntarthatóság

A Danosa fenntarthatóság iránti elkötelezettségét bizonyítja, hogy a megújuló energiák területén is aktív, egy kizárólag a napenergia számára elkülönített termékvonal fejlesztésével.

A Danosa olyan lehetőségek generátora, amelyek termékei és megoldásai megfelelnek az építőipar igényeinek, és hozzájárulnak a jobb életminőséghez.

A Hangstop által forgalmazott Danosa termékek bemutatása

Danosa M.A.D.

A Danosa M.A.D. 4 mm vastag módosított bitumen membrán, amit speciális műanyag felülettel láttak el mindkét oldalán. Nagy sűrűsége és hajlékonysága miatt hangcsillapító hatékonysága az ólomlemezéhez fogható. Komoly hangszigetelési tulajdonságokkal bír a nagyon nehezen csillapítható mély hangok frekvenciáin. A 4 mm vastag Danosa M.A.D. hangcsillapítási tényezője Rw: 68 dB. A gipszkarton felületek közötti rezonancia elnyelésével a Danosa M.A.D. falburkolati gipszkartonozásnál, épített gipszkarton válaszfalaknál tervezhetővé teszi a hangszigetelési szabványértékek elérését.

DANOSA – a tökéletes kiegészítő

A DANOSA termékek jól kiegészítik a porózus szerkezetű IsoPLAAT és IsoTEX szigetelő rendszereket is. A két különböző anyagszerkezetet kombinálva a különböző zajok sokkal szélesebb spektrumát képesek csillapítani, ugyanakkor önállóan is nagy hatékonysággal használhatók, ha a zavaró hanghatás jellege egyértelműen jól meghatározható (léghang, testhang, nagyon mély frekvenciák, vagy ezek együtt). Amennyiben hatékonyan meg akarjuk emelni a szigetelni kívánt fal hangszigetelési képességét, akkor meg kell növelni a szigetelés rétegrendjét/vastagságát. 

 

Danosa M.A.D alkalmazása IsoPLAAT és IsoTEX hangszigetelési rendszerekkel mély és bizonyos test hangok szigetelésére 

Az IsoPLAAT/IsoTEX szigetelő rendszer – amelyek elsősorban a léghangok tartományában erősek hatékonyan kiegészülhetnek a spanyol Danosa gyár ötszörös nehézségű hang- és rezgés csillapító membránjával abban az esetben is, amikor a mélysugárzó által keltett frekvenciák ellen, vagy a bevésett vízcsövek, rossz szerelvényezés miatti zajok ellen lehet hatásos. 

Ha testhangok (pl. dübögés, kopogás, lift hangja) vagy mély, basszus hangok (pl. hifi felszerelés, házimozi mélysugárzója) jelentenek problémát, vagy ún. vizes hangok jönnek át a szomszédból (wc öblítése, csapok hangja, surrogás a csövekben), akkor az IsoPLAAT és IsoTEX szigetelő rendszerekkel szükséges kombinálni.

Ekkor léphet színre a DANOSA nehéz lemez, amely már nagyon alacsony frekvenciákon is kiemelkedő hangszigetelő értékeket mutat. A 4 mm vastag membrán súlya 5,7 kg/m2, ezért nem javasolt a felragasztása közvetlenül a vakolatra. Ekkora tömeg ugyanis esetleg lerántja azt. A követett technológia a következő: IsoPLAAT 25 mm-es alátétlemez kerül fel, majd a 4 mm-es DANOSA membránt követően javasolt az IsoTEX  12 mm-es végfelülettel ellátott lapja előtt még egy réteg IsoPLAAT 19 mm-es alátétlemez alkalmazása. Ezzel a hangszigetelés tömeg-rugó-tömeg elve is érvényesül, sokkal hatékonyabb megoldás jön létre, mint a DANOSA közvetlen felragasztásával.

Danosa M.A.D szárazépítészeti technológiával történő alkalmazása

A Danosa M.A.D tervezésénél fogva kiválóan alkalmas szárazépítészeti technológiákkal szerelt falak (gipszkarton falak) hanggátlásának növelésére. Az építés során a falakat borító két gipszkarton réteg közé kell elhelyezni a Danosa M.A.D membránt úgy, hogy amikor felhelyezésre került az első réteg gipszkarton borítás, arra ragasztjuk fel lehetőleg hézag mentesen a Danosa M.A.D membránt. A kivitelezést könnyíti az öntapadós táblás kivitel. (1,00 x 1,20 m/lemez) Majd a második réteg gipszkartont rácsavarozzuk az így elkészült falra. A Danosa membrán megemeli a falszerkezet tömegét és a két réteg gipszkartonnal együtt egy rezgéscsillapított tömeget hoz létre mely a mély frekvenciák, vagy erősebb test- és mély hangok okozta gondokat hatékonyan kezeli.

A jobb hatás elérése érdekében javasolt az akusztikai kartonok alkalmazása a tömeg növelés és az akusztikai karton kedvezőbb frekvencia tartománya miatt.

Szabványok és tanúsítás

Hossz1.20m 
Szélesség1m 
Teljes vastagság4mm 
Súly lemezenként6,84kg 
TűzállóságD S3 d0 
 raklaponként150m² 
HanggátlásRw = 68dB 
Csomagolás módja1×1,2 méteres öntapadós lapokban 

7.250,- Ft / m²

A Danosa M.A.D. lapoktelepítése gipszkarton lapok közé a képeken látható:

 Jelzések és ajánlások

  1. A ragasztáshoz minden ragasztófelület esetén száraz és tiszta felületre van szükség. Ha ez a munka    előrehaladtával nem lehetséges, akkor javasoljuk egy nedves alapozó használatát 50 gr / m2 
  2. 10ºC feletti hőmérsékleten kell felszerelni. Téli hőmérsékletben alkalmazás esetén a felhordás előtt tárolja melegben a Danosa M.A.D. lemezt.

 

 

Kérdése merülne fel a Danosa termékekkel kapcsolatosan állunk rendelkezésére és természetesen számos más felmerülő kérdésben is  segítenek kollégáink, legyen szó tanácsadásról, tervezésrőlakusztikai mérésről, a megfelelő anyagkiválasztásról vagy akár a kivitelezésről.

 

Kollégáink elérhetőségeit a kapcsolat menü pont alatt találja

Ez az oldal cookie-kat használ. Ha az oldalon böngészik, akkor elfogadja, hogy a személyre szabott, maradéktalan minőségű tartalom érdekében az oldal cookie-k segítségét vegye igénybe.

Töltse ki az adatokat az ingyenes mintához