Az észt gyártmányú ISOTEX beltéri szigetelőrendszer hő- és hangszigetelő paneljei mindentekintetben különböznek az itthoni, megszokott, hagyományos szigetelőanyagoktól…

Hogy miben rejlik a hozzáadott plusz?
Az ISOTEX szigetelőrendszer paneljei nem egyszerű felületi burkolók: használatukkal a hangszigetelés (22 dB), és a hőszigetelés (0,049-0,050 W/mK mindegy, hogy hideg, vagy meleg ellen) is egycsapásra megoldható, mindezt dekoratív formában. További előnye, hogy a panelek nyersanyaga természetes alapanyagból, fa őrleményből készül, káros kemikáliák hozzáadása nélkül, így a termék ökológiai lábnyoma kevésbé terheli bolygónkat. A gyártási eljárás és az anyag környezetbarát, nem bocsát ki káros anyagokat (allergénmentes), így biztonsággal alkalmazható kisgyermekek, allergiával és asztmával küzdők környezetében is.

ISOTEX - 100% természetes anyag

CÉGTÖRTÉNET

Az észt AS Viisnurk cégcsoport építőanyag- és bútorgyártással foglalkozik.
A Viisnurk az anyavállalat építőanyag-üzletágát működteti, amely lágylemez alapú termékeket gyárt és forgalmaz. A termékek részleteikben különböznek, de általában két fő kategóriába sorolhatók: a szigetelő alátétlemezeket IsoPLAAT márkanév alatt, a falak és mennyezetek belső burkoló paneljeit ISOTEX márkanéven forgalmazzák. A termékeket mind a keleti, mind a nyugat-európai piacokon értékesítik. Az ISOTEX szigetelőrendszer paneljei olyan porózus szerkezetű farostlemezek, amelyeket úgy terveztek, hogy alkalmazásukkal hőszigetelés és zajcsökkentés érhető el.

Az ISOTEX panel legfőbb jellemzői:

 • Kiváló hőszigetelő
 • hangszigetelő
 • Többféle anyagszerkezettel kombinálható
 • Könnyen alkalmazható
 • 100%-ban természetes anyag
 • Ragasztható – egyéb módon rögzíthető
 • Könnyen kezelhető, nincs szükség speciális szerszámokra

ISOTEX – egy termék, melynek ökológiai lábnyoma kíméli bolygónkat!

 • Az ISOTEX szigetelőrendszer gyártásához használt technológia környezetbarát, ökológiai lábnyoma kicsi.  Lágyfa rostokból készül, ragasztó és más kémiai kötőanyagok hozzáadása nélkül. Nyersanyagként csak minőségi faforgácsot használnak. Az ISOTEX burkolatok előállításához faforgácsot őrölnek, a rostot összekeverik vízzel, sajtolják és szárítják; így a fa természetes gyantái kötőanyagként működnek. Végül dekorfelületet biztosító tapéta réteget kasíroznak rá. A farostlemezek megtartják a fa összes előnyös tulajdonságát: úgymint
  tartósság, viszkozitás, melegség és egészségesség.
 • Az ISOTEX szigetelőrendszer biztonsággal alkalmazható a gyermekek, az allergiások és az asztmások esetében is, mivel a lemez gyártásához csak meleg sajtolást és szárítás alkalmaznak.

ISOTEX - egy termék, mely egyszerre óvja egészségét és környezetét!

 • Az ISOTEX szigetelőrendszer bármilyen típusú felületre alkalmazható. Vályog fal esetén párnafázni kell. A lemez képes a nedvességet (térfogatának 20% -át) felszívni anélkül, hogy megváltoztatná a hangszigetelési, hőszigetelési tulajdonságait.
 • Alkalmazhatjuk födém és oldalfali szerkezetek szigetelőrendszereként
 • Alkalmazható fa, OSB, beton, tégla, gipszkarton, felületeken.

Az ISOTEX szigetelőrendszer lapjai lélegeznek, ami azt jelenti, hogy képesek
megkötni a helyiség páratartalmát, és később azt visszaadni, amikor a páratartalom csökken. Ez a tulajdonság biztosítja, hogy a nedvesség nem halmozódik fel a táblák mögött.

Az ISOTEX szigetelőrendszer lapjai kiváló hangszigetelő elemekként működnek, amelyek javítják a helyiség akusztikáját, csökkentik a belső és a külső zajt. 

Lássuk, hogyan működik!

ISOTEX szigetelőrendszer – Egyszerre szigetel hőt és hangot!
Az ISOTEX szigetelőrendszer kiváló hő- és hangszigetelő képességgel bír, mely a panelek porózus, mégis sűrű, szálas szerkezetének köszönhető.

Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően a szigetelő lapok jelentősen javítják a helyiségek hangszigetelését, csökkentik a zajt és a visszhangot a szobákban.

Hőszigetelés az ISOTEX szigetelőrendszerrel

ISOTEX - egy termék, mely a beltéri hőszigetelésben élen jár!

Hőszigetelés a hőhidak kizárásával, magas hőkomforttal és hatékonysággal, belsőépítészeti minőségben…az ISOTEX burkolattal mindez lehetséges!

Az ISOTEX burkolattal kiváló védelmet nyújtanak nyáron a hő, míg télen a hőveszteség ellen. A természetes alapanyagok használata szabályozza a szigetelt helyiségek mikroklímáját és biztosítja a magas felhasználói kényelmet. A kínált formátumok és a könnyű megmunkálás teszik a paneleket tökéletessé új és felújított épületek utólagos, belső hőszigetelésére. Az ISOTEX panelek kiváló belső hőszigetelők. Az ISOTEX belső hőszigetelő burkolatok használata megemeli a falak felületének hőmérsékletét is. Hővezetési tényezőjük: 0,04 – 0,05 W/mK (lambda).

Kiváló hő paramétereinek köszönhető előnyök:

 • Kiváló hő- és hangszigetelés
 • Könnyű és egyszerű telepítés
 • Szélgát
 • Szigetelt helyiségek használatának nagy kényelme
 • Környezetbarát termék
 • Nyílt diffúziós anyag
 • Szabályozza a mikroklímát
 • Nem irritálja a bőrt
 • Garantálja a szoba természetes szellőzését

Érdekességképp: a 12 mm vastag ISOTEX belső hőszigetelő burkolat megfelel:

 • 12 mm sűrű gyapjúszövetnek
 • 44 mm fának
 • 210 mm vörös téglának
 • 450 mm betonnak

Egy réteg 12 mm vastag ISOTEX szigetelő burkolat felragasztása már akár tökéletes megoldást is jelenthet a hideget sugárzó hőhidas felületekre. A kiváló hőszigetelést nem csak a 0,04-0,05 W/mK lambda érték biztosítja, amely a 12 mm vastag lapot egy 21 cm vastag téglafal hőszigetelési képességével vértezi fel, hanem legalább annyira az is, hogy a lapok rendkívül jó hőtartó, hőtároló képességűek. A hideg falszakaszokat elzárják a lakótértől. Felületük tartósan meleg lesz, ezért a leghidegebb télben is nyáriéhoz hasonló hőérzetet hoznak létre, amikor minden falunk egyforma hőmérsékletű. Sokaknál viszont a nyári túlzott felmelegedés a probléma, melyre az ISOTEX panelek szintén megoldást kínálnak, 2-3 fokot is javíthatnak a lakásban uralkodó hőmérsékleten, nyári melegben is. (Természetesen megfelelő árnyékolás és szellőztetés mellett.)

Gyakran felmerülő kérdés a penészesedés

Ezt a jelenséget az egyes falszakaszoknál a hőhidak miatti túlzott hőmérséklet-különbség okozza. Az ISOTEX panelek felrakásával a páralecsapódás és a penészesedés is véglegesen kiküszöbölhető, a probléma egy életre orvosolható. Az Isotex lapoképesek megemelni és megtartani a hőszigetelési problémával rendelkező falak belső oldalának hőmérsékletét, így normál relatív páratartalom mellett megszűnik a párakicsapódás. A lapok ugyanis megszüntetik azt a jelentős hőmérséklet különbséget, mely a párakicsapódás fizikai feltétele. ISOTEX lapok akkor is megoldást nyújtanak a belső hőszigetelésre, ha a lakásban a penészesedés azért jött létre, mert a kialakult hőhíd miatt a belső fal jelentősen lehűl, és a pára kicsapódik rajta. A penészesedés kezelése után, ha a fal is megfelelően kiszáradt, az ISOTEX szigetelőlap közvetlenül felhelyezhető a falfelületre. A felhelyezését követően a hőhíd megszűnik, hiszen a burkolt falfelület ugyanolyan meleg lesz, mint a szoba hőmérséklete. Természetesen a napi rendszeres szellőztetés szükséges ahhoz, hogy a párás levegő távozhasson. Általános, és tipikusan kritikus terület a hőszigetelés területén a tetőterek megfelelő kialakítása. A hiányos kivitelezés vagy az épület korából fakadó elavult vagy teljes mértékben hiányzó hőszigetelés sok kellemetlenséget okozhat a lakóknak – nyáron a hővel míg télen a hőveszteséggel kell megküzdeni. Az ISOTEX szigetelőrendszernek köszönhetően lehetőség nyílik a problémák egyszerű, gyorsan kivitelezhető utólagos orvoslására, a beltéri hőszigetelés megoldására. Az ISOTEX lapok lélegeznek, ami azt jelenti, hogy képesek megkötni a helyiség páratartalmát, és később visszaadni azt, amikor a páratartalom csökken. Ez a tulajdonság biztosítja, hogy a nedvesség nem halmozódik fel a táblák mögött. Ennek a tulajdonságának is köszönhető, hogy meggátolja a nagy hőmérséklet különbség okozta páralecsapódást ezáltal meggátolja a felületi penészesedés kialakulását. Fontos tudni, hogy ha a jelenség úgy jelentkezik, hogy a penész alatt a vakolat és esetleg a fal is mélyen átázik, a munka megkezdése előtt a gomba réteget el kell távolítani, megfelelő gombaölő szerrel kezelni és a falat kiszárítani. (Amennyiben nincs ilyen probléma, az ISOTEX szigetelő lapok felrakása téli időszakban is végezhető.) Ha a fal vélhetően mélyen vizes, a nyári munkálatokat javasoljuk, amikor ezek a felületek megfelelően kiszáradnak.

Semmiképpen nem ajánlott a lapok felrakása olyan földszintes épületeknél, vagy többszintes épületek földszintjén, ahol a vízszigetelés hiánya, vagy elöregedése miatt alulról ázik fel a fal. Ezt a problémát először meg kell oldani és csak azután lehet bármilyen belső hőszigetelési megoldást
alkalmazni. Hasonló jelenség, tehát a falak nem belülről történő átnedvesedése előfordul rosszul kivitelezett, vagy akár vadonatúj társasházi lakásokban is, ahol egy-egy kiadósabb eső nyomai a belső falon is jelentkeznek. Itt is először mindenképpen kezelni kell a problémát és csak azután javasolt a belső szigetelés alkalmazása.
ISOTEX lapokkal a tetőterek hőszigetelése speciális, ferde, többszörösen tördelt fal és mennyezeti síkokon, gipszkarton felületen is kiválóan megoldható. E speciális felületek esetén figyelni kell az alkalmazott megoldás súlyára, ami az ISOTEX panelek esetében mindössze 3,5 kg/nm. Továbbá figyelembe kell venni a tényt, hogy a meleg levegő felfelé áramlik, gyenge szigetelés esetén ezért ezen felületeken keletkezik a legnagyobb hőveszteség. Nem mindegy tehát az sem, hogy már a lakáson belül megállítjuk-e hő szökését, vagy csak a „fal” másik oldalán!
Az ISOTEX lapok ott is megoldást nyújtanak, ahol fizikailag nem megoldható a külső szigetelés – például műemlék épületek esetében.
A ISOTEX termékek alkalmazásával a tetőtéri helyiségek nem a bosszúság és kellemetlenség melegágyai, hanem otthonos, biztonságos pontokká válnak a lakáson belül, ahová öröm lesz télen-nyáron hazatérni.

Hangszigetelés az ISOTEX szigetelőrendszerrel

ISOTEX - egy termék, melynek neve egybeforrt a hangszigeteléssel!

Az ISOTEX szigetelő rendszer jelentősen javítja a helyiségek  angszigetelését, csökkenti a zajt és a visszhangot a szobákban, mely tulajdonság porózus, mégis sűrű, szálas szerkezetüknek köszönhető.
Kevesek számára ismert azonban, hogy – szemben a hőszigeteléssel – hangszigetelés esetében nincs tökéletes megoldás! (NAGYON FONTOS: A hangszigetelésre egészen más fizikai összefüggések érvényesek, mint hőszigetelés esetén. Az, hogy egy anyag egyaránt jó hő- és hangszigetelő, nem jelenti azt, hogy ugyanolyan vastagságú burkolat egy csapásra megoldja mindkét problémát. A kérdés ennél összetettebb.) Azonban az ISOTEX panelek több rétegben történő alkalmazása, vagy speciális esetekben többféle anyag jól átgondolt együttes rétegrendje, kombinációja segíthet! Az ISOTEX szigetelőrendszer az ISPLAAT alátétlemezek kiegészítésével kiemelkedő hangszigetelő tulajdonságuknak köszönhetően gondoskodnak arról, hogy az élet minden terültén – legyen szó otthoni, vagy munka körülményekről – csökkenjen a felhasználókat érintő, káros zajterhelés. Helyek, ahol a bizalmas információk a négy fal között kell maradnia… (orvosi vizsgáló, iroda, tárgyaló, bankfiók stb.), helyek, ahol senki és semmi nem zavarja a másik munkáját… (nyílt légterű irodák,
hangos, nagy zaj terheltségű munkaállomások stb.), helyek ahol a gyermekeinket védjük a felesleges zajhatásoktól… (óvodák, iskolák…..), helyek ahol pont a hang és annak minősége a lényeg
(köszönhetően annak, hogy az alátétlemezek elnyelik a visszhangot és kiváló akusztikát biztosítanak az adott helyiségben)… (házimozi, próbaterem, stúdió), helyek, ahol a hangok csak annak szólnak, aki
szeretné (megkímélve a szomszédokat, a megfelelő zajterhelési értékek megtartásával)… (szórakozóhelyek, vendéglátó egységek, edzőtermek stb.).

Egy kis elmélet a hangszigeteléshez

Akinek áthallásos zaj problémája van, vagy azt akarja megelőzni, de nincsenek ismeretei a hangszigeteléssel kapcsolatban, mindenképpen érdemes előzetesen tájékozódnia. A lényeg, hogy a felhasznált hangszigetelő anyag hangszigetelő képessége (típusától függetlenül) nem adódik hozzá lineárisan az adott falfelület szigetelőképességéhez. Tehát ha van egy válaszfalunk, amely 30 dB hangcsillapítással bír, és ezen falon keresztül halljuk, a szomszéd életvitel okozta zajokat: beszélgetés, zene, TV, rádió hallgatás….. , akkor egy 22 dB  angcsillapítású anyag (pl. az ISOTEX 12 mm vastag lapj)ának felrakásával a falunk nem 30 + 22 = 52 dB-es hangszigetelő képességgel fog rendelkezni, hanem kb. 33 dB hangszigeteléssel fog bírni, ami nem jelent a fülünk számára érdemleges javulást.
Amennyiben hatékonyan meg akarjuk emelni a szigetelni kívánt fal hangszigetelési képességét, akkor az ISOTEX lapok esetében meg kell növelni a szigetelés vastagságát. Ha normál életviteli hangokat hallunk a szomszédból, mint beszélgetés, zene hallgatás, TV, rádió , gyerekzsivaj, kutya ugatás….. akkor a szigetelő rendszer IsoPLAAT alátét lemezekkel történő kiegészítésére van szükség. Például az IsoPLAAT 25 mm-es alátétlemez kerül először a falra, majd az ISOTEX 12 mm-es gyárilag tapéta felülettel ellátott ISOTEX lap. Ugyanarról az anyag szerkezetről van tehát szó, normál léghangok esetén nincs is szükség másra.
Ha testhangok (pl. dübögés, kopogás, lift hangja) vagy mély, basszus hangok (pl. hifi felszerelés, házimozi mélysugárzója) jelentenek problémát, vagy ún. vizes hangok jönnek át a szomszédból (wc öblítése, csapok hangja, surrogás a csövekben), akkor az ISOTEX szigetelőrendszert más hangszigetelő
anyaggal szükséges kombinálni. Ez lehet a DANOSA nehéz lemez, amely már nagyon alacsony frekvenciákon is kiemelkedő hangszigetelő értékeket mutat. A testhangok típusától függ milyen a szigetelő rétegrendet kiegészítő
elasztomerre, nagy tömegű gipszkarton lapra vagy rezgéscsillapító rétegre van szükség.

Dekorfelület ISOTEX burkolatokkal

ISOTEX - A kreativ megjelenés

A belső terek helyiségei s berendezései összehangolásában, összekapcsolásában is segítenek az ISOTEX dekorfelülettel ellátott lapjai.
Az ISOTEX lapok kész tapétafelülettel ellátott panelek, melyek ragasztással kerülnek fel a falfelületre. A több mint 15 választható szín és textúra közül mindenki megtalálhatja a személyiségéhez, környezetéhez legjobban illő kombinációt. A panelek széles szín és textúra kínálattal kaphatók, de ha a vágyott összhatáshoz még egyedibbet szeretne, az ISOTEX lapok vizes bázisú festékkel azonnal át is festhetők a kívánt színre.
A kitűnő hang- és hőszigetelési tulajdonságai mellett így az ISOTEX lapok egy lépésben gondoskodnak a falak egyedivé tételéről, a belső helyiségek enteriőrjének végső összehangolásáról, kialakításáról.

Isotex lapok – a „kellemest a hasznossal” elv megtestesítője

A kész tapétafelülettel ellátott Isotex burkolatok egyszerűen felhelyezhetők, megoldják a hang- és hőszigetelési problémákat, könnyen tisztíthatók, és nem utolsó sorban egycsapásra a szoba/helyiség dizájnjához illeszthetők, így tulajdonképpen dekorációs elemként is funkcionálnak.

Kreatív megjelenés

A több mint 15 választható szín és textúra biztosítja, hogy az Isotex burkolattal ellátott falak önálló véletre keljenek, és funkciót kapjanak a dekorációhoz és dizájnhoz való alkalmazkodásukkor vagy meghatározásukkor is. Kiválóan alkalmazkodnak minden megálmodott stílushoz. Nem csak otthonok, de vállalkozások, szolgáltatóhelyek meghatározó, beszédes felületeivé válhatnak: akár egy kis kávézónak, egy kozmetikának vagy egy patinás szállodának is. A felsorolás a végtelenségig folytatható, gyakorlatilag nincs olyan helyiség, ahol az ISOTEX burkolatok ne állnák meg a helyüket, mind funkció mind dizájn tekintetében.

Ha nem csak egy egyszerű beltéri helyiség kialakítása a cél, az ISOTEX burkolatok megadják a kreativitás lehetőségét, hiszen átfesthetők, hogy valóban egyedi és a megálmodott stílust tökéletesen tükröző fal születhessen.

Költséghatékonyság

Az ISOTEX burkolatok a költséghatékonyság megtestesítői, hiszen közvetlenül a falra ragaszthatók, ezért általában nincs szükség a falfelületek előkészítésére. A felhelyezését követően nem igényelnek utómunkálatokat – festés, tapétázás -, hiszen a panelek gyári tapétafelülettel rendelkeznek, így egy csapásra dekoratív, könnyen tisztítható falfelület születik. A szigeteléssel egy időben az elő- és utómunkálatok költsége és ideje megtakarítható, a kivitelezés gyors, elkerülhető vele a legtöbb felújítási munkával járó felfordulás, por és kosz. Nem utolsó sorban a hőszigetelő tulajdonságának köszönhetően a fűtési költségekben és a klíma használatánál is megtakarítást eredményez a felhelyezése.

Karbantartás – Tisztíthatóság

Az ISOTEX lapok semmilyen karbantartást nem igényelnek! Időtállóak mint a fa, amiből készülnek megtartva a fa összes előnyös tulajdonságát: úgymint tartósság, melegség és egészségesség. Tisztításkor csak egy nedves ruhára van szükségünk, amivel eltávolítjuk az ISOTEX lapra lerakódott, felkerült szennyeződést.

Hogyan készülnek
az ISOTEX környezetbarát panelek?

Az ISOTEX belső hőszigetelő és hangszigetelő lapok gyártási technológiája környezettudatos. Az észt gyártó cég csak a minőségi fát dolgozza fel. Lágyfa rostokból készül, ragasztó és más kémiai kötőanyagok hozzáadása nélkül. Nyersanyagként csak minőségi faforgácsot használnak. Az ISOTEX lapok előállításához faforgácsot őrölnek, a rostot összekeverik vízzel, sajtolják és szárítják; így a fa természetes gyantái kötőanyagként működnek. A farostlemez gyártásánál nem használnak ragasztót vagy más kemikáliát. Ennek az eljárásnak köszönhetően a farostlemezek megőrzik a fa minden kedvező tulajdonságát: a tartósságot, a viszkozitást, melegséget és egészséges mivoltát. a legmagasabb szintű környezettudatossági és környezetbiztonsági igényeknek is megfelelnek.

ISOTEX belső hőszigetelő és hangszigetelő lapok szerelése

Az ISOTEX lapok olyan 58 cm széles, 255/270 cm hosszú és 12 mm vastag; míg a plafon panelek esetében 28 cm széles 180 cm hosszú, és szintén 12 mm vastag, kész tapétafelületekkel (több mint 15 választható színben/textúrával) ellátott lapok, melyek ragasztással kerülnek fel a falfelületre. Egyszerű alapesetben, a festett, vagy tapétázott felületeknél sem előtte, sem utána nincs más teendő. Az új felület a felragasztással egycsapásra el is készül. A panelek nagy szín és textúra kínálattal kaphatók, de akár vizes bázisú festékkel azonnal át is festhetők. Az ISOTEX panelek szerelése rendkívül egyszerű. A panelek méretre vágásához és installálásához nincs szükség speciális szerszámokra. Csak egy szőnyegvágó késre/sniccerre, ceruzára, mérőszalagra, derékszögre, fém vonalzóra vagy lécre, kapcsokra és tűzőgépre és/vagy ragasztóra lesz mindössze szükség.

Kivitelezés

Ha azonban úgy dönt, hogy kivitelező szakemberre bízná a munkát! – Keressen minket, segítünk!

Az ISOTEX szigetelőrendszer gyakorlott kéznek gyorsan kivitelezhető megoldást kínál mind belső hőszigetelés, mind hangszigetelés esetében. Ráadásul költségkímélő. A Hangstopnál tapasztalt, megbízható és szakmailag kiváló munkát végző stábunk a tervezéstől, helyszíni felméréstől az akusztikai mérésen keresztül a kivitelezésig rendelkezésére áll!

Szakmai tanácsadással segítünk a megfelelő megoldás kiválasztásában. A kiválasztott megoldásra elkészítjük részletesen kidolgozott ajánlatunkat igénytől függően mind az anyagfelhasználásra mind a kivitelezésre.

Amennyiben termékeink felkeltették érdeklődését, vagy további kérdések merültek fel Önben, kollégáink készséggel állnak rendelkezésére. További információért keressen bennünket az info@hangstop.hu e-mail címen, vagy a +36 20 956 0697-es  telefonszámon.

Ma már egy átgondolt kivitelezés vagy felújítás nem képzelhető el az ISOTEX szigetelőrendszer hő-és hangszigetelési megoldásai nélkül

22 dB

0.049 W/mK

12 mm

Ez az oldal cookie-kat használ. Ha az oldalon böngészik, akkor elfogadja, hogy a személyre szabott, maradéktalan minőségű tartalom érdekében az oldal cookie-k segítségét vegye igénybe.

Töltse ki az adatokat az ingyenes mintához