Az IsoPLAAT alátétlemezek olyan porózus szerkezetű farostlemezek, amelyeket úgy terveztek,
hogy további hőszigetelést, zajcsökkentést és a belső falak, mennyezetek és padlók szerkezeti
merevségének fokozását szolgálják. 

IsoPLAAT – alátétlemezek legfőbb jellemzői

 • Kiváló hőszigetelő
 • hangszigetelő
 • Többféle anyagszerkezettel kombinálható
 • Könnyen alkalmazható
 • 100%-ban természetes farostokat tartalmaz
 • Természetes és lélegző anyag
 • Ragasztható – egyéb módon rögzíthető
 • Könnyen kezelhető, nincs szükség speciális szerszámokra

IsoPLAAT - egy termék, melynek ökológiai lábnyoma kíméli bolygónkat!

IsoPLAAT – Hogy miben rejlik a hozzáadott plusz?

 • Az IsoPLAAT alátétlemezek gyártásához használt technológia környezetbarát, ökológiai lábnyoma kicsi.  Lágyfa rostokból készül, ragasztó és más kémiai kötőanyagok hozzáadása nélkül. Nyersanyagként csak minőségi faforgácsot használnak Az IsoPLAAT alátétlemezek előállításához. Faforgácsot őrölnek, a rostot összekeverik vízzel, sajtolják és szárítják; így a fa természetes gyantái kötőanyagként működnek.  A farostlemezek megtartják a fa összes előnyös tulajdonságát: úgymint tartósság, viszkozitás, melegség és egészségesség.
 • Az IsoPLAAT alátétlemez biztonsággal alkalmazható a gyermekek, az allergiások és az asztmások esetében is, mivel a lemez gyártásához csak meleg sajtolást és szárítást alkalmaznak.  

IsoPLAAT - egy termék, mely egyszerre óvja egészségét és környezetét!

 • Az IsoPLAAT lemez bármilyen típusú felületre alkalmazható (kivéve a vályogfal). A lemez képes a nedvességet (térfogatának 20% -át) felszívni anélkül, hogy megváltoztatná a hangszigetelési tulajdonságait.
 • Alkalmazhatjuk padló és födémszerkezetekben oldalfali szigetelőrendszerekben.
 • Alkalmazható fa, OSB, beton, tégla, gipszkarton, felületeken vagy ezen anyagok kombinációjában.

Az IsoPLAAT lemezek lélegeznek, ami azt jelenti, hogy képesek megkötni a helyiség páratartalmát, és később visszaadni, amikor a páratartalom csökken. Ez a tulajdonság biztosítja, hogy a nedvesség nem halmozódik fel a táblák mögött.

Az IsoPLAAT alátétlemezek hangszigetelő elemekként is működnek, amelyek javítják a helyiség akusztikáját, csökkentik a belső és a külső zajt. Egy fajta hang vakságot okoznak.

CÉGTÖRTÉNET

Az észt AS Viisnurk cégcsoport építőanyag- és bútorgyártással foglalkozik.

A Viisnurk az anyavállalat építőanyag-üzletágát működteti, amely lágylemez alapú termékeket gyárt és forgalmaz. A termékek részleteikben különböznek, de általában két fő kategóriába sorolhatók: a szigetelő alátétlemezeket ISOPLAAT márkanév alatt, a falak és mennyezetek belső burkoló paneljeit ISOTEX márkanéven forgalmazzák. A termékeket mind a keleti, mind a nyugat-európai piacokon értékesítik.

IsoPLAAT – alátétlemezek alkalmazása a beltéri hangszigetelésben

IsoPLAAT - egy termék, melynek neve egybeforrt a hangszigeteléssel!

Az IsoPLAAT alátétlemezek kiváló hangszigetelő elemek. Kiemelkedően jó eredmények érhetők el a léghangszigetelés területén (Emberi beszéd, irodai zajok, életvitel okozta hangok esetében.) önmagukban vagy a felmerülő igények tükrében más anyagokkal kombinálva (akusztikai karton, ISOTEX lap, faburkolat stb.), már viszonylag vékony rétegrend alkalmazása esetén is. Alkalmazzák őket bármely nem megfelelő hangcsillapítással rendelkező válaszfalnál, legyen szó lakó – vagy középületről, szórakozóhelyről, irodáról.

Az IsoPLAAT alátétlemezek különböző vastagságban (12-19-25mm) kaphatók. Hangcsillapításuk 22-30 dB, mely már elegendő ahhoz, hogy a zavaró, átszűrődő, vagy az utcáról beszűrődő hangokat csillapítsa. Az alátétlemezek a kiemelkedő hangszigetelő tulajdonságuknak köszönhetően gondoskodnak arról, hogy az élet minden terültén – legyen szó otthoni, vagy munka körülményekről – csökkenjen a felhasználókat érintő, káros zajterhelés. Helyek, ahol a bizalmas információ a négy fal között marad… (orvosi rendelő, iroda, bankfiók stb.), helyek, ahol senki és semmi nem zavarja a másik munkáját… (nyílt légterű irodák, hangos, nagy teljesítményű gépek melletti munkaállomások stb.), helyek ahol a gyermekeinket védjük a felesleges zajhatásoktól… (óvodák, iskolák), helyek ahol pont a hang és annak minősége a lényeg (köszönhetően annak, hogy az alátétlemezek elnyelik a visszhangot és kiváló akusztikát biztosítanak az adott helyiségben)… (házimozi, próbaterem, stúdió), helyek, ahol a hangok csak annak szólnak, aki szeretné (megkímélve a szomszédokat, a megfelelő zajterhelési értékek megtartásával)… (szórakozóhelyek, vendéglátó egységek, edzőtermek stb.).

IsoPLAAT – alátétlemezek alkalmazása a beltéri hőszigetelésben

IsoPLAAT - egy termék, mely a beltéri hőszigetelésben élen jár!

Az IsoPLAAT alátétlemezek kiváló védelmet nyújtanak nyáron a hő és télen a hőveszteség ellen. A természetes alapanyagok használata szabályozza a szigetelt helyiségek mikroklímáját és biztosítja a magas felhasználói kényelmet. A kínált formátumok és a könnyű megmunkálás teszik az alátétlemezeket tökéletessé új és felújított épületek szigetelésére.

Kiváló hő paramétereinek köszönhető előnyök:

 • kiváló hő- és hangszigetelés
 • könnyű és egyszerű telepítés
 • szélgát
 • szigetelt helyiségek használatának nagy kényelme
 • környezetbarát termék
 • nyílt diffúziós anyag
 • szabályozza a mikroklímát
 • nem irritálja a bőrt
 • nagyon magas nyomószilárdság
 • garantálja a szoba természetes szellőzését

IsoPLAAT – Hogyan működik?

Hogyan működik? Az IsoPLAAT alátétlemezek a hőszigetelő rétegek tartóelemeiként is használhatók. A hőszigetelő táblák hőt tárolnak, és nem engedik, hogy az épület szerkezete gyorsan lehűljön vagy felmelegedjen. Ez segít stabilizálni az adott tér hőmérsékletét. Az IsoPLAAT lemezek lélegeznek, ami azt jelenti, hogy képesek megkötni a helyiség páratartalmát, és később visszaadni, amikor a páratartalom csökken. Ez a tulajdonság biztosítja, hogy a nedvesség nem halmozódik fel a táblák mögött. Ennek a tulajdonságának is köszönhető, hogy meggátolja a nagy hőmérséklet különbség okozta páralecsapódást ezáltal meggátolja a felületi penészesedés kialakulását.

Általános, és tipikusan kritikus terület a hőszigetelés területén a tetőterek megfelelő kialakítása. A hiányos kivitelezés vagy az épület korából fakadó elavult vagy teljes mértékben hiányzó hőszigetelés sok kellemetlenséget okozhat a lakóknak – nyáron a hővel míg télen a hőveszteséggel kell küzdeni.

Az IsoPLAAT alátétlemezeknek köszönhetően lehetőség nyílik e problémák egyszerű, gyorsan kivitelezhető utólagos orvoslására, a beltéri hőszigetelés megoldására.

Az IsoPAAT alátétlemezek ott is megoldást nyújtanak, ahol fizikailag nem megoldható a külső szigetelés – például műemlék épületek esetében.

A termékek alkalmazásával a tetőtéri helyiségek nem a bosszúság és kellemetlenség melegágyai, hanem otthonos, biztonságos pontokká válnak a lakáson belül, ahová öröm lesz télen-nyáron bekuckózni.

IsoPLAAT – Alkalmazási területek

Közvetlenül a falra, a mennyezetre és a padlóra szerelhetőek.
Az IsoPLAAT alátétlemezek bármilyen típusú felületre alkalmazhatók. A lemez képes a nedvességet (térfogatának 20% -át) felszívni anélkül, hogy megváltoztatná a hangszigetelési tulajdonságait

Tovább a részletekért >

12 mm

2.610,- Ft.  / m²

Tovább a részletekért >

19 mm

3.960,- Ft.  / m²

Tovább a részletekért >

25 mm

5.210,- Ft.  / m²

IsoPLAAT – Alkalmazástechnológia

Az alátétlemezeket különböző felületekre szerelhetjük egy vagy több rétegben. Célja lehet hang vagy hőszigetelés. Szerelés általában ragasztással (és) mechanikai rögzítéssel történik.

1. réteg

Az alátétlemezek felragasztásához a kereskedelemben kapható szilikon bázisú ragasztókat javasoljuk. Ezen ragasztók viszkozitása alkalmassá teszi őket, hogy némiképp behatoljanak az alátétlemez felszíne alá, ezáltal erősebb stabilabb kötést tudnak létrehozni.

Simább, síkfelület esetén a kinyomópisztollyal szilikoncsíkokat húzunk az alátétlemez hátoldalára. Mennyisége kb. 1 tubus (300ml) / alátétpanel (3,24m2)

Egyenetlenebb falfelületeken kis szilikonlabdacsokat (kupacokat) készítünk az alátétlemez hátoldalára. Labdacsok mérete a felület egyenetlenségétől függ. Úgy kell a méretüket meghatározni, hogy a falra helyezés után a labdacsok némiképpen szétnyomódjanak így kb. 1/4-1/3 tenyérnyi “pogácsákban” tapadjanak mind a falhoz mind a panelhez.

Ebben az esetben a ragasztó szükséglet nagyobb lesz a fent leírt 1tubus/panel mennyiségnél.

A ragasztásos technológia nem alkalmas a nagy síkbeli eltérések kiegyenlítésére. (Pl. lényegesebb függőleges hibák javítására.)

Erősen egyenetlen felület esetében (pl. vakolatlan téglafal) túl nagy mennyiségű szilikon ragasztóra lenne szükség ezért érdemes inkább építőipari ragasztó habot használni (ránézésre erősen hasonlít a PUR habhoz, de felhordás után attól eltérően nem tágul tovább jelentős mértékben) Itt is, mint a szilikonnál, 25-30 cm távolságra csíkokat húzunk az alátétlemez hátoldalára (A hab alkalmazása a csomagolásán olvasható.). Általános kiadósság kb. 2-3 panel / flakon (750ml).

Ragasztás után az első réteg alátétlemezt érdemes helyenként (kb. 6 ponton) a falhoz rögzíteni. Ennek célja kettős:

 • Tartja az alátétlemezt amíg megköt a ragasztóanyag.
 • Minden ragasztás annyit ér, mint az alatta lévő felület tapadása (ha a régi tapéta az évek múlásával elereszti magát a faltól azzal jönnek a panelek is. Természetesen, ha úgy ítéljük meg hogy a felület szilárdsága megbízható és kitűnő állapotú, a mechanikai rögzítés elhagyható.

A mechanikai rögzítés mennyezet esetén mindenképpen javasolt!

A rögzítés tégla és beton szerkezetek esetén műanyag tárcsás dűbelekkel történhet. Gipszkarton, gipsztégla, ytong esetén fakötésű csavarokkal (fejük alá műanyagtárcsa) javasolt.

2. réteg

Az első rétegre ragasztással történik. Ide is megfelelő a fentebb leírt szilikonragasztós technológia. Rögzítésére rövid fakötésű csavarok használhatók. Fontos, főleg hangszigetelési alkalmazásoknál, hogy a rögzítő csavarok csak az alsó alátétrétegig érjenek el. Ne kapcsolódjanak a falszerkezethez igy ne okozzanak akusztikai rövidzárat.

A zárófelületek rögzítése a választott anyagtól függően javasolt.

Kivitelezés

Ha azonban úgy dönt, hogy kivitelező szakemberre bízná a munkát! – Keressen minket, segítünk!

Az IsoPLAAT alátétlemezek gyakorlott kéznek gyorsan kivitelezhető megoldást kínálnak mind a beltéri hőszigetelés, mind a beltéri hangszigetelés esetében. Ráadásul költségkímélő.

A Hangstopnál tapasztalt, megbízható és szakmailag kiváló munkát végző stábunk a tervezéstől, helyszíni felméréstől az akusztikai mérésen keresztül a kivitelezésig rendelkezésére áll!

Szakmai tanácsadással segítünk a megfelelő megoldás kiválasztásában. A kiválasztott megoldásra elkészítjük részletesen kidolgozott ajánlatunkat igénytől függően mind az anyagfelhasználásra mind a kivitelezésre.

Amennyiben termékeink felkeltették érdeklődését, vagy további kérdések merültek fel Önben, kollégáink készséggel állnak rendelkezésére. További információért keressen bennünket az info@hangstop.hu e-mail címen, vagy a +36 20 956 0697-es  telefonszámon.

Műszaki adatok

25 mm

alátétlemez

1200 x 2700 x 25

22 dB

≤ 0,049 W/mK

24 kg/lemez

3,24 m²/lemez

Ár: 5.210,- Ft./m²

Ár: 16.880,- Ft./lemez

19 mm

alátétlemez

1200 x 2700 x 19

22 dB

≤ 0,049 W/mK

16 kg/lemez

3,24 m²/lemez

Ár: 3.960,- Ft./m²

Ár: 12.830,- Ft./lemez

12 mm

alátétlemez

1200 x 2500 x 12

22 dB

≤ 0,049 W/mK

12 kg/lemez

3 m²/lemez

Ár: 2.610,- Ft./m²

Ár: 8.457,- Ft./lemez

Ez az oldal cookie-kat használ. Ha az oldalon böngészik, akkor elfogadja, hogy a személyre szabott, maradéktalan minőségű tartalom érdekében az oldal cookie-k segítségét vegye igénybe.

Töltse ki az adatokat az ingyenes mintához