2003-ban Ted White éppen befejezte egy hatalmas házimozi építését otthonában. Az összes elérhető hangszigetelő technológiát és technikát bevezették, ám befejezésekor hiányzott az általános hangszigetelés, és White nagyon csalódott volt.

White elégedetlenségét Brian Ravnaas-nak, – az észak-dakóiói Fargo Ravnaas Group-nak, a Ravnaas Group-tól – fejtette ki. A Ravnaas-csoport abban az időben magas szintű polimer megoldások fejlesztésével foglalkozott különféle vállalatok számára. Ravnaas és White beszélgetni kezdett a zajszigetelés lehetséges piacáról, különféle megoldásokról, amelyek rendelkezésre állnak a teljesítmény teljes, ezen hiányosságának megoldására. Amellett, hogy Ravnaas elkötelezett zenerajongó volt, könnyen megértette az akusztikát és a fizikát is.

A saját érdekeit és készségeit kombinálva először vezette be a csillapító réteg szerkezetbe történő beillesztésének koncepcióját. Brian Ravnaas bevonta testvérét, Brent Ravnaas-t a projektbe, és ketten megkezdték a különféle csillapítási koncepciók tesztelését. A csillapító anyagok kikeményített tömbjeit és lapjait vizsgálták; világossá vált, hogy a legjobb eredményt a gipszkartonlapra felhordott félig folyékony paszta érheti el. A Green Glue megszületett, és 2003-ban megalakult az Audio Alloy LLC, mint az új Green Glue terméket gyártó és forgalmazó cég.

A társaság kezdeti marketingje az alulról építkező megközelítést alkalmazta, amikor felhívta magára a figyelmet a gyorsan növekvő házimozi-építőipari rajongók online közösségében. A terméket azonnali lelkesedéssel fogadták, és a kezdeti értékesítések finanszírozták a szükséges akusztikai laboratóriumi teszteléseket. Abban az időben egyre növekvő kereskedőhálózat jött létre, és az ezt követő intenzív, lojális internetes közösség a Green Glue-et közismert internetes kifejezéssé tette. A Green Glue termék bevezetésének sikere után a cég a nevét Green Glue Company, Inc.-re változtatta.

A piaci igényeken alapuló további termékkutatás és -fejlesztés további termékek fejlesztéséhez vezetett, mint például a zöld ragasztó zajszigetelő tömítőanyag és a rendkívül hatékony zajszigetelő kapcsok. 2008-ban a Green Glue Company-t eladták a Saint-Gobain-nak.

Zaj és hangszigetelés

Mikor kell használni?

A zajszigetelés előnyeinek megértése nagyon egyszerű, amint olyan helyen tartózkodunk, ahol megfelelő a hangszigetelés. 

Egyszerűen fogalmazva: a zajcsillapítás a hang által létrehozott energia csökkentésére vagy kiküszöbölésére irányul. Egy helyiség kialakításánál, ha a falnak nincs csillapítása, akkor a zavaró hangok egyszerűen átjuthatnak a falakon. 

A zajcsillapítás lényege a hang által okozott rezgések csillapítása, a rezonancia csökkentésével, és elnyelésével, miközben az épület szerkezetén halad át. A legtöbb frekvencia esetében a fal tömege ellenáll a levegőben terjedő hangnak, és minél nehezebb a fal, annál nehezebb a hangoknak megrezegtetnie a fal felületét. 

Ha egy szerkezet alacsony zajcsillapítású tulajdonságokkal rendelkezik, akkor a hangvibráció nagy távolságokon áthaladhat rajta. Valójában a szokásos építőanyagok rosszul történő installálása vagy a nem megfelelő anyag kiválasztása miatt a fal gyenge csillapítása nagymértékben felelős a háztulajdonosok által tapasztalt zaj problémákért.

A Green Glue zajszigetelő gél tompítja a falszerkezet rezgését azáltal, hogy csökkenti a zaj energiaátadását a helyiségek között. A gél jelentősen csökkenti a szerkezet által kibocsátott hangot, és csökkenti a belső zajt is.

 

A Green Glue gél piacvezető pozícióját kiváló hangszigetelési tulajdonságain túl végtelenül egyszerű alkalmazhatóságával és kiemelkedő költség hatékonyságával érte el. Kiválóan használható nem csak új építésű falszerkezetekben, hanem az utólagos hangszigetelési megoldások során is.

Napjaink egyre nagyobb problémája a zajártalom.

Rohanó életünkben felértékelődik és fontosabbá válik az a kis idő melyet pihenéssel, kikapcsolódással tudunk tölteni. Ilyenkor általában családunkra, zenehallgatásra, filmnézésre, olvasásra szeretnénk koncentrálni. Ezt az idillt borzasztóan zavarja a szomszédból átszűrődő, vagy a külső környezettől származó zaj, ricsaj.

 

Miben is rejlik a Green Glue gél hatékonysága?

 

Rezgés továbbítás:

A viszkoelaszikus anyag jelentősen megnöveli a falszerkezet rezgéscsillapítását. Míg a hagyományos technológiájú falakban rezgések messzire eljutnak jelentősebb csökkenés (csillapítás) nélkül, addig a Green Glue géllel szerelt falban rövid távon elhalnak ezek a rezgéshullámok, energiájuk hővé alakul át. Laboratóriumi teszten hasonlították össze a rezgések terjedését egy natúr csillapítatlan gipszkartonlapban és egy Green Glue zajszigetelő géllel csillapított lapban. Az első mérést a rezgés forrásánál végezték, másodikat pedig a forrástól 2,43 m távolságban. A kapott diagram jól láthatóan mutatja a Green Glue rendszer hatékonyságát.

Rezgéscsillapítás:

Egy másik vizsgálat során pedig azt mérték, mennyi idő alatt ülnek el a rezgések különböző módon csillapított gipszkarton lapokban. Jól látható, hogy a Green Glue zajszigetelő redszerrel csillapított szerkezet esetén drasztikus a csillapítás a hagyományos szerkezethez képest. A csillapítási tényező két nagyságrendet javult, vagyis 100 szorosára nőt.

Dupla 12 mm-es gipszkarton.
Csillapítási tényező: 0,006
Dupla 12 mm-es gipszkarton szilikon ragasztóval.
Csillapítási tényező: 0,032
Dupla 12 mm-es gipszkarton 75%-os Green Glue zajszigetelő gél alkalmazásával.
Csillapítási tényező: 0,35
Dupla 12 mm-es gipszkarton 100%-os Green Glue zajszigetelő gél alkalmazásával.
Csillapítási tényező: 0,5+

Miért jó mind ez a hangszigetelésben?

Amennyiben a hanghullámok energiája gyorsan elnyelődik a falszerkezetben és ott hővé alakul, akkor a rezgések nem, vagy csak kis mértékben jutnak át a fal túloldalára, hogy ott hanghullámokat gerjesszenek, és ezáltal létrejöjjön az áthallás. Minél több rezgés nyelődik el a fal szerkezetében, annál jobb a csillapítása, tehát a hangszigetelése. Sajnos a képet tovább árnyalja, hogy az anyagok általában nem egyenlően csillapítják a különböző frekvenciájú rezgéseket. Főként az alacsony frekvencia tartományban, tehát a mélyhangok esetében romlanak a hangszigetelési értékek. A következő mérés azt vizsgálta, hogyan alakul egy hagyományos dupla gipszkartonból épített fal, és egy Green Glue zajszigetelő gél alkalmazásával csillapított dupla gipszkarton fal hangcsillapítása különböző frekvenciákon.

Jól látszik, hogy a Gree Glue zajszigetelő gél lényegesen javítja a gipszkarton falak hangcsillapítását. Kiemelkedő a 80-100 Hz környékén mért csillapítási érték. Jótékonyan javítja ki az anyag szerkezetéből adódó hangcsillapítás csökkenést. Sőt, nagyon jó értéket mutat a beszédtartomány alatti, a zajok és mélysugárzók által legterheltebb tartományban. Magasabb frekvenciákon pedig jelentősen javítani tudja az egyszerű és az akusztikai gipszkarton lapok hangszigetelési tulajdonságait.

 

Miben rejlik a Green Glue nagyszerűsége?

A Green Glue zajszigetelő rendszer nagyszerűsége abban rejlik, hogy nem szükséges speciális és drága anyagokat beszerezni a hangszigetelés javításához, melyek rétegei sokszor jelentősen megnövelik a falszerkezet keresztmetszetét, hanem csupán az eddig alkalmazott építési technológiához hozzá kell adni (egy vagy több) 2-4 mm-es Green Glue réteget és a létrejött falszerkezet hangszigetelése jelentős mértékű javulást mutat. Ezáltal azonnal elérve az áhított hangszigetelési szintet. (Tehát a csendet.)

Green Glue Compound - a zajszigetelő gél

A Green Glue Compound zajszigetelő gélt legjobban úgy írhatnánk le, hogy gyors, egyszerű és hatásos.

A Green Glue Compound zajszigetelő gél egyedülálló zajcsillapító termék, amely ideális új építési és felújítási projektekhez. Mint a piacon a leginkább költséghatékony hangszigetelő anyag, a Green Glue Compound zajszigetelő gél rezgéscsillapító tulajdonságai eloszlatják a hanghullámok által okozott vibrációkat, melyek mennyezeten, falakon és padlón haladnak.

A Green Glue Compound zajszigetelő gél egy viszkoelasztikus csillapító vegyület, amely a hangenergiát hőmennyiséggé alakítja. Nagyon egyszerűen működik:  ha két merev anyagréteg,- általában gipszkarton – között használják, a keverék szétválasztja az egyik szobából a másikba vezető zajt. Más hangszigetelő termékektől eltérően a Green Glue Compound zajszigetelő gél ideális az otthoni szórakoztató elektronika és a színházi rendszerek által keltett alacsony frekvenciájú zaj eloszlatására is.

 

A normál és akusztikai gipszkarton lapokra (vagy más merev építőanyagokra) csupán percek alatt felhordva a Green Glue Compound zajszigetelő gélt, akár egy nap alatt egy egész helyiség szigetelését elvégezhetjük. Függetlenül attól, hogy az alkalmazó tapasztalt építőipari szakember vagy barkácsolást kedvelő ember, a Green Glue Compound zajszigetelő gél használata mindenkinek egyszerű. Csak egy, a Green Glue tubusaihoz megfelelő tömítőpisztolyra van szükség, amely segítségével két réteg gipszkarton (vagy más merev építőanyag) közé elvégzi a Green Glue Compound zajszigetelő gél felhordását.  A vegyület maximális teljesítményét az alkalmazás után 30 nappal éri el.

 

Független laboratóriumi tesztek bizonyítják, hogy a Green Glue hatékonysága az STC besorolást jelentősen növeli a konstrukció sokféle változatában. A Green Glue Compound zajszigetelő gél környezetbarát, és majdnem teljesen szagtalan. Egy költséghatékony megoldás, amely lehetővé teszi az egymás melletti békében élést és munkát.  Adjon értéket és kényelmet otthoni vagy kereskedelmi helyiségének azáltal, hogy csökkenti a környezeti zajokat!

Green Glue Compound alkalmazási szempontok

 

A Green Glue név ellenére a zajszigetelő vegyület NEM ragasztóanyag. A vegyületet két réteg építőanyag – általában gipszkarton, OSB, MDF, betonyp vagy rétegelt lemez – között használják, amelyek mindegyike legalább 12 mm vastag. Az egyik rétegnek lehetővé kell tennie a nedvesség átjutását. Green Glue Compound zajszigetelő gélt nem szabad felhasználni egy vagy két lágy réteg, vagy műanyag, üveg fémek között – azaz a szőnyegpadló és a rétegelt lemez között, vagy az üregek kitöltésére, például szigetelés céljából a falon belül.

Nem javasoljuk a Green Glue Compound zajszigetelő gél használatát kültéri szerkezetekben, mivel csak szobahőmérsékleti tartományban (kb. 18- 29 ° C) hatékony. A szabadban gyakran olyan hőmérsékleti ingadozások fordulnak elő, amelyek ezen tartomány alatt vagy felett vannak. Kérjük, vegye figyelembe: ha a zajszigetelő vegyületet az alkalmazási hőmérséklettől eltérő hőmérsékletnek teszi ki, beleértve a szállítást is, miután 18–29 ° C-ra felmelegítette / lehűlt visszatér a normál teljesítményéhez.

Green Glue Compound zajszigetelő gél 

melyet falak, padlók és mennyezetek hangszigetelésére alkalmazhatunk.

Szokásos mennyiség mellyel jól lehet kalkulálni és a kivitelezés során is követhető az anyagfelhasználás.

Normál szigetelésre: 1,5 tubus / giszkarton tábla.
Emelt szigetelésre:      2 tubus / giszkarton tábla.

Nagyobb mennyiségben a hatásfok nem javul tovább.

1 tubus (828ml) / 11.900,- Ft

1 vödör (22 tubus) / 219.000,- Ft

Kiszerelése lényegesen nagyobb, mint az egyéb kereskedelemben kapható tömítőanyagoké.

Green Glue Sealant - a zajszigetelő tömítés

Green Glue Sielent

A Gren Glue Sealant zajszigetelő tömítést olyan rések és hézagok kitöltésére használják, ahol az oldalfal szerkezet nem érintkezhet a padlóval vagy a mennyezettel, és ahol két fal találkozik. Használható kimeneti és kapcsolódobozok körül is. Könnyen telepíthető és festhető, ha teljesen megszárad (48 óra), a Green Glue Compound zajszigetelő gél felhordása után szükséges utolsó munkafázis.

A Gren Glue Sealant zajszigetelő tömítés hozzáadása a hangszigetelési szerkezethez tovább csökkenti a zajátvitel mértékét, ami már egyszer megtörtént a Green Glue zajszigetelő géllel. A tömítés növeli az STC (hangátviteli osztály) besorolást, ami a LEED tanúsítással rendelkező létesítményekben szükséges. Ezenkívül nem veszélyes, gyakorlatilag nincs szaga, és ellenáll az idő előrehaladtával kialakuló kiszáradásnak vagy repedezésnek. Miután az Underwriters Laboratories függetlenül tesztelte a tűzbiztonság és a környezeti hatás szempontjából, a Green Glue zajszigetelő tömítés megfelel az elvárásoknak.

Alkalmazási szempontok

Javasoljuk, hogy a fal vagy a mennyezet gipszkartonjának kerülete körül 1 / 8–1 / 4”(0,3–0,6 cm) rést hagyjon a Gren Glue Sealant  zajszigetelő tömítés számára.

A 1,5 cm, vagy ennél nagyobb hézagok kitöltése nem javasolt, mivel nagy rések esetén nem fog megfelelően megszilárdulni. Ehelyett a túlságosan nagy réseknél, ha 25 mm-nél mélyebbek, fontolja meg a hátrúd használatát a rés kitöltése, és a tömítőanyag felhordása előtt.

A tömítés csak akusztikus tömítésként szolgál; nem alkalmas vízszigetelésre vagy kültéri felhasználásra. Ne használjon tömítőanyagot a csövek vagy a vízvezetékek körül.

Befejezés – a tömítőanyag felhordása után fedje le a szokásos befejező anyagokkal, mint például a glett  és a festék anyag.

Green Glue Sealant zajszigetelő tömítés

Szerelt falak illesztési hézagjaihoz, födémek és falak találkozási réseihez alkalmazzuk. Nem szárad ki, nem repedezik meg, így kiváló hanggátló tulajdonságát hosszú ideig megtartja.

1 tubus (828 ml) / 9.900,- Ft

Kiszerelése lényegesen nagyobb, mint az egyéb kereskedelemben kapható tömítőanyagoké.

Green Glue Joist Tape – a rezgéscsillapító szalag

Gree Glue Jois Tape

A Joist Tape rezgéscsillapító szalag a szerkezetben alkalmazott kemény vázszerkezet és a borításra használt kemény gipszkarton (pl. OSB, Betonyp…) lapok közötti hang lágy elválasztásra fejlesztették ki. A szalag hatására a rezonancia a lágy elvezetésen keresztül csak csökkentett mértékben tud átterjedni az egyik kemény anyagból a másikba. A Jois Tape használata nélkül a rezgésátadás jóval magasabb hatékonyággal történik a kemény anyagok között.

Mindezen túl a Joist Tape igen jól használható könnyűszerkezetes vagy más fafődémes épületek esetében, ahol az egyik leggyakoribb zajpanasz a lépések és a nyikorgó padló hangjai.  A nyikorgás akkor keletkezik, amikor a padlódeszkák dörzsölik a gerendákat – de ez könnyen orvosolható. A megoldás a Green Glue zajszigetelő Joist Tape. A szalag tömítést hoz létre, amely megakadályozza a hézagok kialakulását, amikor a gerendák és az aljzatok szárazak és összehúzódnak.

Green Glue Jois Tape rezgéscsillapító szalag 

A Joist Tape rezgéscsillapító szalag a szerkezetben alkalmazott kemény vázszerkezet és a borításra használt kemény lapok (pl. gipszkarton, OSB, Betonyp…)  közötti hang lágy elválasztásra fejlesztették ki. 

Vastagság:  0,32 cm

Szélesség:   5,00 cm

Tekercs:      30,5 m

880,- Ft / méter

Green Glue kinyomó pisztoly

Mivel a Green Glue tubusos termékei jóval nagyobb kiszerelésűek, mint a hazánkban megszokott tubusos anyagoké így speciális méretű kinyomóra van szükség hozzájuk. 

1 pisztoly / 20 000,- Ft 

A pisztolyok bérlésére is van lehetőség! 

Green Glue “fecskendő”

A vödrös kiszerelésű anyag felhordására egy speciális méretű fecskendőre van szükség 

1 fecskendő / 50 000,- Ft 

A pisztolyok bérlésére is van lehetőség!  

A Green Glue zajszigetelő rendszer alkalmazásának lépései új építésű falaknál

A Green Glue zajszigetelő rendszer alkalmazása egy nagyon egyszerű és költséghatékony módszer arra, hogy jelentősen megemeljük a szárazépítési technológiáknál a falak hangszigetelő képességét. Akár 90%-kal is javíthatjuk a fal hangcsillapítását. Ehhez mindössze kb. 3 mm Green Glue réteget kell elhelyeznünk a dupla gipszkarton tábla közé.

 1. Készítsük el a falazat vázszerkezetét fa vagy fém profilok felhasználásával, ügyelve, hogy a szerkezet sehol se érintkezzen közvetlenül az épülettel. Elválasztásra használjunk Green Glue Joist Tape zajszigetelő szalagot.
 2. A szokásos módon alkalmazzuk a gipszkarton táblákat a falazat mindkét oldalán, ügyelve arra, hogy a gipszkarton táblák ne érintkezzenek a padlóval, plafonnal, oldalfalakkal. Mindenütt 3-6mm rést hagyva. A szerkezet belsejében helyezzünk el megfelelő hangcsillapítású kitöltő szálasanyagot. A hatékonyságot jelentősen növelhetjük, ha a vázszerkezetre Joist Tape rezgéscsillapító szalagot ragasztunk, ezáltal lágyan elcsatoljuk a két kemény anyagot egymástól, mellyel fékezzük a rezgések átterjedését a szerkezetben. Ha két kemény anyagot szorítunk egymáshoz a rezgések könnyebben átjutnak a gipszkarton felületről a vázszerkezetre. 
 3. A táblák illesztési hézagait a lehető legjobb eredmény elérése érdekében töltsük ki Green Glue Sealant zajszigetelő tömítő anyaggal
 4. A következő réteg gipszkarton tábla hátoldalára nyomjunk Green Glue Compound zajszigetelő gélt. A minimális mennyiség 1 tubus / 3 m2. De a jobb eredmény elérése érdekében ezt növelhetjük 3 tubus / 3 m2-ig. Nagyobb mennyiségnél már romlik a hatásfok. Jól követhető a felhasználás során, ha 1 vagy 2 tubus/gipszkarton tábla mennyiséggel dolgozunk. Az anyagfelhordásnál nem szükséges egyenletesen szétteríteni a zajszigetelő gélt. Elegendő, ha „összelocsoljuk” a tábla hátoldalát úgy, hogy mindenhova kb. azonos mennyiség jusson.
 5. Helyezzük fel a második réteg gipszkarton táblát az első rétegre, úgy, hogy a táblák illesztései „kötésben” legyenek. Csavarokkal rögzítsük a második réteget is. Padlónál, mennyezetnél és oldalfalaknál ügyeljünk a 3-6 mm hézag megtartására. A körbe meghagyott 3-6 mm hézagot töltsük ki Green Glue Sealant zajszigetelő tömítő anyaggal: a „szilikonozásnál” ismert módon húzzuk el a sarokillesztéseket.

A Green Glue Sealant megszilárdulás után festhető.

A Green Glue zajszigetelő rendszer alkalmazásának lépései előtét falaknál

A Green Glue zajszigetelő rendszer az új építésű falakhoz hasonlóan költséghatékony és könnyen kivitelezhető módszert kínál hanggátló előtétfalak építéséhez is. Az előtétfal dupla gipszkarton rétegei között alkalmazva mindössze 3 mm-t ad hozzá a fal vastagságához, miközben jelentősen emeli annak hangcsillapítási hatásfokát.

 1. Készítsük el az előtétfal vázszerkezetét fa vagy fém profilok felhasználásával, melyeket rugalmas alátámasztású, pontszerű rögzítéssel erősítsünk a meglévő oldalfalhoz, ügyelve, hogy a szerkezet sehol se érintkezzen közvetlenül az épülettel. Elválasztásra használjunk Green Glue Joist Tape rezgéscsillapító szalagot.
 2. A szerkezet belsejében hézagmentesen helyezzünk el megfelelő hangcsillapítású szálas kitöltő anyagot.
 3. Vázszerkezetet borítsuk be gipszkarton lapokkal, ügyelve arra, hogy a gipszkarton táblák ne érintkezzenek a padlóval, plafonnal, oldalfalakkal. Mindenütt 3-6 mm rést hagyva. A hatékonyságot jelentősen növelhetjük, ha a vázszerkezetre Joist Tape rezgéscsillapító szalagot ragasztunk, ezáltal lágyan elcsatoljuk a két kemény anyagot egymástól, mellyel fékezzük a rezgések átterjedését a szerkezetben. Ha két kemény anyagot szorítunk egymáshoz a rezgések könnyebben átjutnak a gipszkarton felületről a vázszerkezetre. 
 4. A táblák illesztési hézagait a lehető legjobb eredmény elérése érdekében töltsük ki Green Glue Sealant zajszigetelő tömítéssel.
 5. A következő réteg gipszkarton tábla hátoldalára nyomjunk Green Glue Compound zajszigetelő gélt. A minimális mennyiség 1 tubus / 3 m2. De a jobb eredmény elérése érdekében ezt növelhetjük 3 tubus / 3 m2-ig. Nagyobb mennyiségnél már romlik a hatásfok. Jól követhető a felhasználás során, ha 1 vagy 2 tubus/gipszkarton tábla mennyiséggel dolgozunk. Felhordásnál nem szükséges egyenletesen szétteríteni a hangszigetelő anyagot, elegendő, ha „összelocsoljuk” a tábla hátoldalát úgy, hogy mindenhova kb. azonos mennyiség jusson.
 6. Helyezzük fel a második réteg gipszkartont az első rétegre, úgy, hogy a táblák illesztései „kötésben” legyenek. Csavarokkal rögzítsük a második réteget is. Padlónál, mennyezetnél és a falaknál ügyeljünk a 3-6 mm hézag megtartására.
 7. A körbe meghagyott 3-6 mm hézagot töltsük ki Green Glue Sealant zajszigetelő tömítőanyaggal. A „szilikonozásnál” ismert módon húzzuk el a sarokillesztéseket. 

A Green Glue Sealant megszilárdulása után festhető.

Kiemelt felhasználási területek

Ház lakás egyéb épület típusok felújításakor

Mai rohanó világunkban nem csoda, hogy sokak számára a nem kívánt zajok is ártalmas környezeti hatásnak bizonyulnak. A hangszigetelés ma már olyan beruházásnak számít, mellyel tehetünk valamit környezetünk nyugalmáért. A nem kívánt zaj mindenütt jelen van, a lépcsőfokoktól átlépve a mennyezeten, a szomszédos helyiségben szóló televízióig vagy a ház előtti forgalom zúgásáig.

Az életet megkeserítő, zavaró zajok csökkentésével, hangszigeteléssel elérhetők a csendesebb élet előnyei, csökkenthető a fáradtság és a stressz érzete.  A Green Glue használata az egyik legegyszerűbb módszer az életminőség javítására, miközben nem utolsó sorban megemeli az ingatlan értékét is.

 

Új építésű épületeknél

Hangszigetelés szempontjából a legoptimálisabb a tervezés fázisában betervezni a hangszigetelő rendszereket új otthonunkba. A hangszigetelő rendszer beépítése a tervezési szakaszban maximalizálja az optimális otthon kialakítását.

Amikor a Green Glue zajszigetelő rendszert beépítik egy új épületbe vagy otthoni kialakításba, akkor csökken a zajkibocsátás.

 

Házimozik

Volt már valaha olyan multiplex moziban, ahol hallotta a szomszédos előadóteremben forgó film hangjait és zaját? Ugyanez történhet otthonában, ha nem a megfelelő anyagokat és rendszereket használja. A házimozi hangrendszerekben jellemzőek az erős mélynyomók és a nagy teljesítményű hangszórók, amelyek sok zajt keltenek.

A zaj nagy része alacsony frekvenciákon fordul elő, amelyeket különösen nehezen lehet tompítani. A Green Glue zajszigetelő rendszer gyártója hangszigetelő megoldásokat kínál azoknak az alacsony frekvenciáknak a szigetelésére, amelyeket a szórakoztató rendszereknél általában alkalmaznak. Tehát a legújabb akciófilm hangereje növelhető anélkül, hogy zavarná a családját az emeleten.

 

Home Office

Az eddig is tendencia volt a vállalatok irodáiban, hogy a dolgozók egy része otthonról dolgozott, de az újonnan kialakult egészségügyi helyzet miatt egyre több munkavállaló otthoni irodájából dolgozik. Az otthoni irodának a csend oázisának kell lennie, hogy hatékonyan működjön. A hangos szomszédok, a forgalom, az ugató kutyák, és még a ház vagy lakás más részein a családtagoktól származó hangos zajok is akadályozhatják a kreativitást. A Green Glue gyártója könnyen használható hangszigetelő megoldásokat kínál erre a problémára is.

 

Zene stúdiók

A stúdióban az akusztika kialakítása a kritikus pont, de mi történik, ha a felvevő tér nem hangszigetelt? A szomszédos és a környezeti zaj megjelenése tönkreteszi a felvételt és a ráfordított sok-sok munkát. A Green Glue zajszigetelő rendszer alkalmazása és a megfelelő anyagokat  építve a stúdióba garantálják, hogy nem megy kárba a munkája. Az optimális hangszigetelő falszerkezet létrehozásával a legjobb lehetőséget hozza létre a legjobb művek felvételéhez.


Szállodák, panziók, vendéglátóhelyek

A szállodai szobába beszűrődő zaj az az első számú panasz a szálloda vendégeitől,  ami függetlenül attól, hogy a szomszédos szobában lévő többi vendég, hangos televízió, beszélgetés vagy az utcai zaj okozza-e elégedetlenséget eredményez.  Egy szállodában a béke és a csend alapelvárás.

Az új vagy felújított vendéglátóhelyek kivitelezői és tervezői számára a Green Glue zajszigetelő rendszer költséghatékony és könnyen telepíthető hangszigetelő megoldásokat kínál. Mivel termékek gyorsan és egyszerűen használhatók, a szállodafelújítások elvégezhetők, amíg a vendégek továbbra is a szállodai szobákban laknak.  Zökkenőmentesen beilleszthetők bármilyen felújítási projektbe, anélkül, hogy a költségvetés jelentősen megnőne.

A szálloda vendégei értékelni fogják a békét és a nyugalmat; a panaszok pedig orvoslást igényelnek. A szállodatulajdonosok számára a Green Glue zajszigetelő rendszer valóban javíthatja a jó hírnevet.


Iskolák, előadótermek

Új iskola tervezésekor vagy egy meglévő felújításakor a legfontosabb cél egy biztonságos környezet megteremtése, amely elősegíti a tanulást. Az osztályterem szentély a tanulás számára, ezért biztosítani kell, hogy zajmentes legyen.

A Green Glue zajszigetelő rendszer az osztálytermeket izolálja a nem kívánt zajtól, függetlenül attól, hogy szomszédos osztályteremből, a nyüzsgő folyosókról vagy az emeleten lévő zenekarok gyakorlásától származik. Megakadályozhatja azt is, hogy az iskola előcsarnokában keletkező zaj zavarja a tanulást. A Green Glue zajszigetelő rendszer telepítése költséghatékonyan elvégezhető bármely iskolaépítési vagy felújítási projektnél.

 

Szórakozás

Ha nemrég nézett egy filmet a szomszédságában lévő multiplexnél, és hallotta a mellette lévő vetítés zajait, akkor túl jól tudja, hogy a rossz hangszigetelés tönkretehet egy szórakoztató estét. A modern térhatású hangszórórendszerek képesek a zenét és más hangokat nagy hangerővel sugározni. Noha ez növeli a közönség élményét, kihívást jelent a tervezők és építészek számára, akiknek el kell választani a zajt a nézőtéren lévők számára. Ezek a robbanó hangok nagyon alacsony basszus frekvenciáin lépnek fel, amelyeket különösen nehéz visszatartani.

A tervezők gyakran nagy tömegű, például beton és vastag, THX-tanúsítással rendelkező hangszigetelő gipszkarton használatára támaszkodnak, hogy megakadályozzák a zaj átvitelét az előcsarnokok között, ám a hangok továbbra is ki szivároghatnak az ajtókon és a falon, a padlón és a mennyezeten lévő légzsákokban. A Green Glue zajszigetelő gél viszkoelasztikus tulajdonságait úgy tervezték, hogy tompítsák az alacsony basszus frekvenciákat is, megakadályozzák őket, hogy áthaladjanak a falak között.

A Green Glue technológiák nagy változást hozhatnak, felújítóknak és építőknek. Könnyen beilleszthetők bármilyen projektbe, minimális többletköltséggel és idővel.

 

Középületek

Számos középület kiváló hangszigetelést igényel, az  alkalmazástól függően, különösen a katonai és a belbiztonsági elvárásoknál kritikus kérdés a zajcsökkentés.

A Green Glue szigetelő rendszer erre is megoldást kínálhat. A Green Glue-t úgy tervezték, hogy a szokásos szárazépítészeti építőanyagokkal használható legyen, és bármilyen szerkezetbe zökkenőmentesen illeszkedjen. A Green Glue zajszigetelő rendszer szintén segít a LEED tanúsítás elérésében azáltal, hogy növeli a hely STC-besorolását. A független tesztelési adatok könnyen beszerezhetők az ellenőrzésekre vonatkozó kormányzati követelmények teljesítéséhez. A Green Glue zajszigetelő rendszer  a Nemzetközi Építési Kódex szerint jóváhagyták minden tűzvédelmi besorolású szerelvényben történő felhasználás szempontjából, és azt a Underwriters Laboratories függetlenül tesztelte tűzbiztonsági és környezeti hatások szempontjából.

 

 Ipar

A gyárakban számos gép, nagy részegységek és szállítószalagok zümmögnek óriási zajt keltve. Ez a környezet károsan hat a hallásra és akadályozza a gondolkodást. Fontos, hogy a munkahelyeken olyan tereket hozzunk létre, amelyek megvédik a munkavállalókat a hangos zajoktól, így a munkájukat kényelmesebben és eredményesebben láthassák el.

A Green Glue zajszigetelő rendszer zajcsökkentő megoldásokat kínál, amelyek a front office tereket, vendégtereket és más munkaállomásokat csendes szentélyekké változtathatják. A termelési szintektől származó zaj ezeken a területeken kívül tartható, ha a Green Glue  technológiákat beépítjük a falak, a mennyezet és a padló közé.

A Green Glue zajszigetelő rendszer optimális megoldást kínál bármilyen méretű projekthez. Fokozhatja a munkavállalók elégedettségét és a termelékenységet, miközben megtakarítást eredményez.

 

Kereskedelmi és kiskereskedelmi irodák terei

A hangszigetelés fontos szempont minden kereskedelmi és kiskereskedelmi irodai projektnél. Legyen szó többszintes iroda épületről, vagy bevásárlóközpontról, ahol külön kiskereskedelmi üzletek találhatók, az egyes vállalkozások legkevésbé zajos szomszédokra vágynak.

A Green Glue zajszigetelő rendszer egyszerű és költséghatékony módszer a hangszigetelés beépítésére bármilyen kereskedelmi projektbe. Egy réteg Green Glue a gipszkarton két rétege között jelentősen csökkentheti a zajátvitelt.

Ez az oldal cookie-kat használ. Ha az oldalon böngészik, akkor elfogadja, hogy a személyre szabott, maradéktalan minőségű tartalom érdekében az oldal cookie-k segítségét vegye igénybe.

Töltse ki az adatokat az ingyenes mintához