Sok ember számára talán kicsit misztikusnak tűnhet a hangszigetelés “művészete”. Hogyan is lehet egy meglehetősen szubjektív dolgot méretezni, tervezni… Hiszen minden anyag különböző tulajdonságokkal bír, minden épület más jellegű, minden ember és minden ember füle mást tolerál, összességében elmondható, hogy nincs két egyforma ingerküszöb sem.

Pedig bármilyen hihetetlen, a hangszigetelés is egy mérhető, számolható tudomány, melyet a hangMÉRNÖKÖK, akusztikai MÉRNÖKÖK művelnek.

Ez a Hangstop-nál sincs másként. Van mögöttünk több, mint 10 év tapasztalat az akusztikai mérnökökkel együtt végzett hangszigetelési munkák területén, és ebből egyedülálló tapasztalati “adatbázist” hoztunk létre.

 

Hangszigetelés tervezésénél mindenképpen figyelembe kell venni:

  • Az áthallás mértékét (érthető beszéd vagy tompa mormogás).
  • A zaj jellegét (szomszéd tévéje vagy bulizása, fölöttünk lakó dörömbölése vagy szórakozó hely alattunk…).
  • Az épület szerkezetét (öntött vasbeton szerkezet vagy hagyományos, épített ház…).
  • A problémás felületek anyagát (tömör tégla, beton, vagy gipszkarton).
  • A fentieken kívül még számos egyéb paramétert.

 

Egy műszeres akusztikai mérés mindenképpen pontosabb kiindulást jelent, mint a “fülteszt”. Bár azt is el kell fogadni, hogy bármit mutasson is a műszer és írjon is elő az ide vonatkozó szabvány, ha az ott élőt zavarja az áthallás, azt kezelni kell és hangszigetelésre van szükség. 

Cégünk alapkoncepciója, hogy nem a gombhoz keressük a kabátot. Sok jó hangszigetelő anyag elérhető manapság. Mindegyiknek megvannak a saját tulajdonságai (tömegre, vastagságra, frekvencia tartományra) rendelkeznek remek előnyökkel és vannak dolgok, amiben nem olyan erősek. 

A mi fő profilunk nem a kereskedés (importálás). Többféle anyaggal és rendszerrel dolgozunk, és az idők során még annál is többet próbáltunk ki. Küldetésünknek a hangszigetelési probléma megoldását tartjuk a megbízó által megadott feltételek mentén (eredményesség, ár-érték arány, vastagság…)

IGYEKSZÜNK MINDIG A PROBLÉMÁHOZ anyagot, rendszert, megoldást választani. Vannak esetek, ahol korábbi tapasztalataink alapján különböző rendszerek kombinációjából tudunk a megrendelőnk számára legmegfelelőbb szigetelést tervezni.

 

A fenti kérdések megoldásában és természetesen más számos felmerülő kérdésben segítenek kollégáink, legyen szó tervezésrőlakusztikai mérésről,megfelelő anyagkiválasztásról vagy akár a kivitelezésről.

 

Kollégáink elérhetőségeit a kapcsolat menü pont alatt találja

Ez az oldal cookie-kat használ. Ha az oldalon böngészik, akkor elfogadja, hogy a személyre szabott, maradéktalan minőségű tartalom érdekében az oldal cookie-k segítségét vegye igénybe.

Töltse ki az adatokat az ingyenes mintához